Zamieszczone przez maxpaynemm
[O1] Spojler pod zderzakiem (ten co się urywa często)
Zwiń
X
-
[O1] Spojler pod zderzakiem (ten co się urywa często)
Witam
Numer katalogowy tego cuda to 1U0807061A/Z
Tak to mniej wiecej wyglada ale w mojej O1 z 98 roku nie jest to jeden element ale sa jeszcze takie uszy jakby w 'naroznikach' wewnetrznych tego plastiku. Czyli i podobny element jak na zdjeciu i jeszcze 2 klapki (byc moze na tym zdjeciu w ogole widac te miejsca gdzie klapki sie wsuwa - waskie szczeliny). O znalazlem co to "kierwonica powietrza" ha...
Do tego jest jakby plastikowa oslona pod chlodnica i nie wiem jaki kod ma ten element miedzy uszami i pod chlodnica? Tez jest u mnie styrany...
Dzis na muldzie sniegu ostatatecznie XX raz walnalem tym spojlerem i pekl (lekko) bo taki mroz ;/ a na dodatek juz raz zostal wyrwany do przodu caly ten element i popekal w miejscu przy nadkolu (tu zachodzi do wneki kola). Cofalem a ten zaczepil sie o kraweznik i poszlo...Chcialbym to wymienic.
Mechanik mowi ze zamiennik to ok 60zl i bedzie dobry ale potwierdzacie ze zamiennik bedzie idealnie pasowal i nei trzeba bedzie go docicnac, poprawiac, szlifowac => RZEZBIC przy nim?
Czy czesc jak wyzej podpasuje tez do O1 z 98 roku? Jak wspomnialem element podobny ale nie dam glowy, nie wiem czy tez zachodzi do srodka wnek na kola jak oryginalny. Jaki zamiennik polecacie a jaki nie? Ile daliscie za te czesci?
dzieki+LPG Elpigaz IV gen :-)
-
-
Ja kupiłem jakiś czas temu zamiennik. Zapłaciłem coś koło 80zł. Nie pasował idealnie, ale przy użyciu siły znalazł się na swoim miejscu :diabelski_usmiech NIe słyszałem, żeby były jakieś inne spoilery. Ten powinien pasować, ale dla pewności poczekaj jeszcze na inne wypowiedzi
[ Dodano: Wto 09 Lut, 10 20:15 ]
Zamieszczone przez pepiczekDo tego jest jakby plastikowa oslona pod chlodnica
Komentarz
-
-
pewnie tak ale to zamiennik... /O jak jest w kodzie produktu to jest oryginal /Q dobrej jakosci jak oryginal a Z/ jak zamiennik.
Oryginalny spojler to 218zl, kierownice powietrza to 2x18zl, czyli kolejny wydatek bedzie huhu...
Swoja droga co za idtiotyczne rozwiazanie ze woda z szyby scieka do rynien a pozniej w nadkola - na nadkola a nie bezposrednio w dziure w nadkolach, pozniej masz tone blota miedzy nadkolem a blacha :/+LPG Elpigaz IV gen :-)
Komentarz
-
Komentarz